هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  







 

 نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عيون المها
عضو مميز
عضو مميز



● أمنيتـيـﮯ : عراق
● ع’ـدد مساآهماتيـﮯ : 230
● بلديـﮯ : نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 123
● جنسيـﮯ : انثى
● تقييمـيـﮯ : 17

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة   نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Emptyالأحد يناير 01, 2012 8:58 am

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 64-288x300
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة %D8%B7%D8%B1%D9%82-%D8%B3%D9%87%D9%84%D8%A9-%D9%84%D8%AA%D8%B2%D9%8A%D9%8A%D9%86-%D8%AD%D9%84%D9%88%D9%89-%D8%B1%D8%A7%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%86%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%8A%D8%AF%D9%8A%D9%88
كل سنة وانتم طيبين
بمناسبة رأس السنة الجديدة وبما ان كل ست بيت بتحب تقدم الحلويات من صنع ايديها لأولادها هنتكلم النهارده مع بعض عن الحلويات، وإزاي نعمل الكيكة بطرق مختلفة ولذيذة…
بس أوقات كتير الكيكة بتطلع مش مظبوطة معانا، أو بتهبط مننا، ومابنكونش عارفين إيه السبب مع إننا عملنا كل حاجة مظبوطة…

علشان كده قبل ما ندخل المطبخ، تعالوا الأوّل نعرف مع بعض إيه الأسباب اللي بتخلّي الكيكة تطلع مش مظبوطة معانا…
أوّل حاجة… إن درجة حرارة الفرن مابتكونش مظبوطة أوي؛ يعني إما إنها تكون أعلى من اللازم، وده بيخلّي الكيكة تهبط، أو إن الحرارة تكون قليّلة أوي، وده بيخلّي الكيكة تطلع مكتومة وناشفة، علشان كده لازم تلتزمي بدرجة الحرارة اللي مكتوبة على الوصفة، ولازم كمان تفتحي الفرن قبل ما تبدئي في عمل الكيكة؛ علشان يلحق يسخن قبل ما تدخليها فيه.
تاني حاجة… إنك تستخدمي كمية دقيق أقل أو أكتر من اللي مكتوبة في الوصفة اللي بتعمليها؛ لأن أهم حاجة في الكيكة إن المقادير اللي فيها تكون مظبوطة جداً، علشان تطلع معاكِ كويسة.
تالت حاجة.. إنك تفتحي الفرن كل شوية على الكيكة، لإن ده بيخلي الكيكة ماتعلاش في الفرن.
وعلشان تتجنّبي المشاكل دي، وتحصلى على كيكة مرتفعة، اتّبعي الخطوات دي:
1- افصلي البياض عن الصفار، واضربي البياض لوحده لحد مايكون زي الكريمة.
2- اضربي البيض مع السكر لمدة خمس دقائق على الأقل.
3- صبّي العجينة في الصينية على مرة واحدة.
4- بعد ما تخلّصي العجن، سيبي الخليط لمدة 10 دقائق على جنب، ولو لقيتيه غيّر شكله اضربيه تاني.
5- يُفضل إنك تدخلي قالب الكيك في الرف المتوسّط من الفرن.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ﮔﻤـﺎﮐــﺎ彡
عضو فضى
عضو فضى
ﮔﻤـﺎﮐــﺎ彡


● أمنيتـيـﮯ : .... ^^ ....
● ع’ـدد مساآهماتيـﮯ : 925
● بلديـﮯ : نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 130
● جنسيـﮯ : ذكر
الأوسمه
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة PIC-884-1316336692




● تقييمـيـﮯ : 89

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة   نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Emptyالإثنين يناير 09, 2012 10:15 am

شكرا أليك اختي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: .•´الْعَالَم الْأُسَرِي `•. :: ||عَالِم الطَبِخً ~-
انتقل الى: